Màster en Enginyeria Agronòmica (interuniversitari)

MOLINO GAHETE, FRANCISCO

Categoria: LECTOR/A
Perfil acadèmic: Doctorat
Departament: TECNOLOGIA D'ALIMENTS
Email: francisco.molino@udl.cat

Docència

Ensenyament Curs Assignatura
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 AVENÇOS EN PRODUCTES CARNIS CUITS
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 AVENÇOS EN PRODUCTES CARNIS CURATS
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 INNOVACIÓ EN TECNOLOGIES D'ELABORACIÓ D'ALIMENTS
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 LLENCAT I ENVASAT. FONAMENTS DE DISSENY DE PLANTES D'ELABORACIÓ DE PRODUCTES CARNIS
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 TREBALL DE FI DE MÀSTER
MU en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 INNOVACIÓ EN TECNOLOGIES D'ELABORACIÓ D'ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments 3 TECNOLOGIA DEL PROCESSAT D'ALIMENTS D'ORIGEN ANIMAL
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 5 CADENA ALIMENTÀRIA, ALIMENTS, SEGURETAT I TRAÇABILITAT
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 5 MICOTOXINES EN ALIMENTACIÓ I PRODUCCIÓ ANIMAL
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 6 HIGIENE I INSPECCIÓ
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 6 ROTATORI EN SANITAT-CLÍNICA-ESCORXADOR-INDÚSTRIES
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 6 TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 6 TREBALL DE FI DE GRAU

Recerca

Tesis Any Direcció
Estudio de la contaminación de la miel por residuos procedentes de tratamientos sanitarios en apicultura 2008 Regina Lazaro y Consuelo Perez
Publicacions Any Autors Tipus
Micotoxines: una gestió del risc complexa. 2022 Marin, S; Sanchis, V; Molino, F; Ramos, A. Article en revista divulgativa
Las micotoxinas en la alfalfa y sus ensilados: todo un mundo aún por explorar. 2021 Ramos, A.J.; Sanchis, V.; Molino, F.; Marín, S. Article en revista divulgativa
Las micotoxinas: el enemigo silencioso. 2020 Ramos, A.J.; Marín, S.; Molino, F.; Vila-Donat, P.; Sanchis, V. Review
Evaluacion of the chemical and nutritional properties of tunisian almond cultivars. 2020 Gouta, H.; Ksia, E.;Laaribi,I.; Molino,F.; Estopañan,G.; Juan,T.; Kodad,O.; Martínez Gomez,P.; Matínez Garcia,P.J. Article d'investigació
Deoxynivalenol in cereal-based baby food production process. A review 2019 Pascari, X.; Marín, S.; Ramos, A.J.; Molino, F.; Sanchis, V. Article d'investigació
Buenas prácticas en la docencia universitaria con apoyo de TIC. Experiencias en 2016. Titulo capitulo 5: Experiencia de organización de practicas a traves de moodle en el Grado de Nutrición Humana y D 2017 Castro M.; Sanclemente T.; Menal S.; Marques I.; Yagüe C.; Molino F.; Fuentes L.; Arruebo MP.; Plaza MA.; Grasa L.; Rodriguez J.; Meade P.; Puisac B. Capítol de llibre d'investigació
Influencia del pastoreo de Alfalfa o esparceta sobre los parámetros productivos y reproductivos de ovejas y corderos 2016 Lobón S.; Blanco M.; Sanz A.; Rufino PJ.; Molino F.; Joy M. Article en revista divulgativa
Valorisation of local almond genotypes regarding their biochemical and mineral compositions 2016 Gouta, H.; Khelifa, R.; Laaribi I.;Mechri, B.; Molino, F.; Estopañan Muñoz G.; Juan Esteban, T. Acta congrés
Concentración de vitaminas liposolubles en la leche de la oveja y en la carne del lechal según la alimentación recibida 2016 Radu C.; Lobón S.; Molino F.; Sanz A.; Joy M.; Ferrer J.; Blanco M. Article en revista divulgativa
Meat physicochemical properties, fatty acid profile, lipid oxidation and sensory characteristics from three North African lamb breeds, as influenced by concentrate or pasture finishing diets 2016 Hajji, H.; Joy, M.; Ripoll, G.; Smeti, S.; Mekki, I.; Molino Gahete, F.; Mahouachi, M.; Atti, N. Article d'investigació
Carotenoids and tocopherol in plasma and fat to authenticate forage feeding in cattle 2015 Blanco, M.; Molino, F.; Ripoll, G.; Casasús, I.; Joy, M. Acta congrés
Efecto del forraje y la adición de taninos condensados sobre la composición en ácidos grasos de la leche y de la carne de corderos lechales 2015 Lobón, S; Sanz, A; Blanco, M.; Molino, F.; Ripoll G.; Joy, M. Acta congrés
Concentración de vitaminas liposolubles en la leche de oveja y en la carne del lechal según la alimentación recibida 2015 Radu, C.; Lobón, S.; Molino, F.; Sanz, A.; Joy, M.; Ferrer, J.; Blanco, M. Acta congrés
The relationship between muscle a-tocopherol concentration and meat oxidation in light lambs fed vitamin E supplements prior to slaughter 2015 González-Calvo, L.; Ripoll, G.; Molino, F.; Calvo, J.H.; Joy, M. Article d'investigació
Effect of vitamin E supplementation or alfalfa grazing on fatty acid composition and expression of genes related to lipid metabolism in lambs 2015 Dervishi, E.; Molino, F.; Sarto, P.; Ripoll, G.; Serrano, M.; Calvo JH. Article d'investigació
Fat color and reflectance spectra to evaluate the β-carotene, lutein and α-tocopherol in the plasma of bovines finished on meadows or on a dry total mixed ration 2015 Ripoll, G.; Casasus, I.; Molino, F.; Joy m.; Blanco M. Article d'investigació
Structural characterisation of the acyl CoA: diacylglycerol acyltransferase 1 (DGAT1) gene and association studies with milk traits in Assaf sheep breed 2015 Dervishi, E.; Serrano, M.; Joy, M.; Sarto, P.; Somera, A.; González-Calvo, L.; Berzal-Herranz, B.; Molino, F.; Martinez-Royo, A.; Calvo, JH. Article d'investigació
Efecto de la suplementación con vitamina E en los ácidos grasos poliinsaturados y en la expresión de genes relacionados con el metabolismo lipídico en L. Thoracis de corderos Ligeros 2014 González-Calvo L.; Ripoll G.; Molino F.; Pérez-Velasco L.; Sarto P.; Serrano M.; Joy M.; Calvo J.H Acta congrés
Effects of concentrate supplementation on forage intake, metabolic profile and milk fatty acid composition of unselected ewes raising lambs 2014 Joy M; Ripoll-Bosch R; Sanz A; Molino F; Blasco I; Álvarez-Rodríguez J Article d'investigació
Rumen fermentation pattern and blood metabolites of lambs from three breeds reared on pasture or feedlot 2014 Hajji, H.; Smeti, S.; Mekki, I.; Bouzid, K.; Abdelmoula, J.; Joy, M.; Molino, F.; Atti, N. Acta congrés
Effect of grazing alfalfa on α-tocopherol content and FA composition in Longissimus and Semitendinosus muscles of light lambs 2014 Molino, F.; Blanco, M.; González-Calvo, L.; Ripoll, G.; Calvo, J.H.; Joy, M Acta congrés
Composición de ácidos grasos de la leche de oveja Assaf y modificación en el perfil de ácidos grasos libres del queso de Teruel durante la maduración 2014 Estrada O.; Molino F.; Joy M.; Ariño A.; Juan T Acta congrés
Efecto del tiempo de suplementación con vitamina E o pastoreo con alfalfa en el contenido de alpha-tocoferol en plasma y carne y en la oxidación lipídica en corderos ligeros 2014 González-Calvo L.; Ripoll G.; Molino F.; Calvo J.H.; Blanco M.; Joy M. Acta congrés
Influence of grazing on meat oxidation in light lamb 2014 González-Calvo, L.; Blanco, M.; Ripoll, G.; Molino, F.; Calvo, J.H.; Joy, M. Acta congrés
Effect of finishing period length with α-tocopherol supplementation on the expression of vitamin E-related genes in the muscle and subcutaneous fat of light lambs 2014 González-Calvo, L.; Joy, M.; Alberti, C.; Ripoll, G.; Molino, F.; Serrano, M.; Calvo, J.H. Article d'investigació
Determinación de la concentración de alfa-tocoferol en carne de cordero a partir de la concentración de alfa-tocoferol en plasma 2014 Molino F.; Blanco M.; Ripoll G.; González-Calvo L.; Calvo J.H.; Joy M Acta congrés
Evaluation of heavy metals and polycyclic aromatic hydrocarbons in honeys from different origins 2014 Corredera, L.; Bayarri, S.; Pérez, C.; Lázaro, R.; Molino, F.; Herrera, A. Article d'investigació
Effect of finishing period length with vitamin E supplementation and alfalfa grazing on the carcass colour and evolution of meat colour and lipid oxidation of light lambs 2013 Ripoll, G.; González-Calv, L.; Molino, F.; Calvo, J.H.; Joy, M. Article d'investigació
Structural and functional characterisation of the alpha S1-casein (CSN1S1) gene and association studies with milk traits in Assaf sheep breed 2013 Calvo, J.H.; Dervisi, E.; Sart,o P.; González-Calvo, L.; Berzal-Herranz, B.; Molino, F.; Serrano, M.; Joy, M. Article d'investigació
Alfalfa grazing increases vitamin E content and improves fatty acid profile in L. dorsi from light lambs 2012 Joy M.; Molino F.; Gil C.; Estopañan G.; Alvarez-Rodriguez J.; Blanco M. Acta congrés
Determination of free fatty acids in Teruel cheese by GC-FID with semi-automated SPE system 2012 Molino F.; Estrada O.; Amores G.; Virto M.; de Renobales.; Juan T. Acta congrés
Easy, Fast and economic determination method of lutein, tocopherol isoforms, tocopherol acetate and b-carotene contents in meat 2012 Molino F.; Blanco M.; Calvo J.H.; Joy M. Acta congrés
Gas chromatographic method to determinate the effect of dried treatment of sainfoin (Onobrychisviciifolia) in the methane production 2012 Molino F.; Joy M.; Muñoz F. Acta congrés
Forage preservation (grazing vs. hay) fed to ewes affects the fatty acid profile of milk and CPT1B gene expression in the sheep mammary gland 2012 Dervishi E, Joy M, Sanz A, Alvarez-Rodriguez J, Molino F, Calvo JH. Article d'investigació
Influence of the type of forage supplied to ewes in pre- and post-partum periods on the meat fatty acids of suckling lambs 2012 Joy, M.; Ripoll G.; Molino, F.; Dervishi, E.; Álvarez-Rodríguez, J. Article d'investigació
Effect of Pasteurization and Storage on Tetracycline Levels in Honey 2011 Molino, F.; Lázaro, R; Pérez, C; Bayarri, S; Corredera, L; Herrera, A. Article d'investigació
Multiresidue determination of carcinogenic Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in honey by Solid phase extraction and HPLC 2011 Corredera, L.; Bayarri, S.; Pérez, C.; Lázaro, R.; Molino, F.; Herrera, A. Article d'investigació
Influencia de la alimentación y de la lactancia sobre el contenido en vitamina E y ácidos grasos de la carne de corderos ligeros 2011 Joy M; Molino F; Gil C; Estopañan G; Álvarez-Rodríguez J; Blanco M Acta congrés
Plasticity and stability in the major fatty acid content of almond kernels grown under two Mediterranean climates 2010 Kodad, O.; Estopañan, G.; Juan, T., Molino, F.; Mamouni, A.; Messaoudi, Z.; Lahlou, M.; Rafel Socias Co Article d'investigació
Puesta a punto de un método para la determinación de residuos de Tetraciclinas en miel mediante Cromatografía Líquida de Alta Resolución 2006 Molino F.; Lázaro R.; Pérez C.; Herrera A. Acta congrés